sunnuntai 24. elokuuta 2014

Mamman marjapiiras ~ Kuningatar-valkosuklaa

  Nyt tuoreista mustikoista ja vadelmista tehtyä mamman marjapiirakkaa! Kermaviilipiirakat maistuvat kyllä aina hyvälle, ja vaihtelua saa käyttämällä erilaisia marjoja ja vaikkapa hedelmiä.

Pohja:
200 g       voita
2 dl          sokeria
2              kananmunaa
4 dl          vehnäjauhoja
1 dl          kaurahiutaleita
2 tl          leivinjauhetta

Täyte:
2½  dl      mustikoita
2½ dl       vadelmia
3 dl          turkkilaista jogurttia
2              kananmunaa
1 dl          sokeria
2 tl          vaniljasokeria
50 g        valkosuklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina pellille. Ripottele mustikat ja vadelmat taikinan päälle sekä rouhittu valkosuklaa. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Jos haluat piirakasta gluteenittoman, vaihda vain vehnäjauhojen tilalle gluteeniton jauhoseos. 

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Polle-kakku synttäreille


Vielä ehdin saada tuoreista mansikoista täytteen tähän syntymäpäiväkakkuun.
Pikkusiskoni täytti vuosia, ja heppatyttönä halusi 
ehdottomasti aiheeseen liittyvän kakun. 
Pitkän pohdinnan jälkeen päädyttiin tähän Polle-aiheiseen hevoskakkuun. 

Pollen maalasin elintarvikeväreillä valkoisen kaulintamassan päälle ja 
kermaa sävytin hieman oranssilla pastavärillä.
 
 

tiistai 5. elokuuta 2014

Mansikkakakku


Bongasin jokin aika sitten täältä blogista ihanan näköisen mansikkarahkakakun, joka pääsikin nyt kokeiluun kun löytyi valmiita sokerikakkupohjia.  Niitä oli hyvä hyödyntää tähän, herkulliseen mansikkakakkuun.

Ohje tulee tässä:

sokerikakkupohja 24 cm vuokaan:

3           munaa
1 dl       sokeria
1 dl       vehnäjauhoj
½dl       perunajauhoja
1 tl        leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. 
Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla. 
Kaada 24 cm  halkaisijan vuokaan ja paista 175 asteessa 30-35 minuuttia.  
 
Täyte: 

2 dl        kermaa
1 prk      maitorahkaa
1 prk      mansikkajogurttia
1 tl         vaniljasokeria
n. 4 rkl   sokeria
paljon tuoreita mansikoita paloina
4            liivatelehteä
1/3 dl     vettä 

päälle mansikoita ja 2 dl kermaa+ 1 tl sokeria
 
Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
 Sekoita joukkoon jogurtti ja rahka. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen.
 Lisää ohuena nauhana täytteeseen. Lisää täytteeseen pieniksi pilkottua tuoretta
 mansikkaa sen verran kuin haluat. Kasaa kakku irtopohjavuokaan. 
Halkaise kakkupohja kahtia ja aseta toinen pohja irtopohjavuoan pohjalle.
 Kostuta pohjaa maidolla tai haluamallasi nesteellä. 
Asettele mansikan puolikkaita vuoan reinoille leikkauspinta ulospäin. Kaada sitten täyte vuokaan, laita toinen pohja täytteen päälle ja kostuta sekin. 
Anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt ota irtopohjavuoan reina pois kakun ympäriltä. 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja koristele kakku haluamallasi tavalla
tuoreilla mansikoilla ja kermavaahdolla.



Tuoreiden mansikoiden aika taitaa olla jo pian ohi, joten 
tähänkin kakuun sopisi varmasti todella hyvin 
vaikka tuoreet mustikat ja vadelmat.