lauantai 4. lokakuuta 2014

Puolukka rahkapiirakka

 Tämän ihanan mehevän ja maukkaan rahkapiirakan ohjeen löysin täältä Titan Tupa-blogista. 
Ajattelin omenoiden sijasta tehdä piirakan puolukoista, jotka kyllä sopivat tosi hyvin tähän ohjeeseen, niin kuin varmasti omenat ja mitkä tahansa muutkin marjat. 
 
Muruseos:
8 dl     vehnäjauhoja
3 dl     hienosa sokeria
2 tl      leivinjauhetta
2 tl      soodaa
200 g  margariinia
½ dl    vettä
Sekoita muruseoksen kuivat aineet kulhossa sekaisin. 
Kiehauta rasva+vesi kattilassa ja kaada jauhosekosen sekaan.
Vatkaa sähkövatkaimella nopeasti muruseokseksi. Älä vatkaa liikaa. 
Ota muruseoksesta 4,5 dl toiseen kulhoon, ja laita sivuun pinnan muruseosta varten.

Pohjataikina:
2/3    muruseoksesta
2 dl   vaniljajogurttia tai pimää/maustamatonta jogurttia + 1 tl vaniljasokeria
1       kananmuna
Pohjataikinaa varten, lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen vaniljajogurtti ja kananmuna.
Vatkaa nopeasti taikinaksi. Ei tarvitse olla sileää, vaan
murupaakkuja saa jäädä.
Levitä pohjataikina uunipellille. 

Täyte:
n. 1l    puolukoita
1 tlk    vaniljarahkaa
1 tlk     maustamatonta rahkaa
1,5 dl   sokeria
2 tl       vaniljasokeria
2          kananmunaa
Levitä puolukat piirakkapohjan päälle. 
Valmista rahkatäyte sekoittamalla rahkat, sokerit ja munat vatkaimella sileäksi seokseksi.
Kaada täyteseos tasaisesti puolukoiden päälle. 
Ripottele sivuun jättämäsi 4,5 dl muruseosta rahkatäytteen pinnalle tasaisesti.
Paista piirakkaa 175 asteessa uunissa keskitasolla noin 40-45 minuuttia.
Piirakan pinta jää vaaleahkoksi, mutta pohja on yleensä tummempi.  

Piirakka oli kyllä tosi ihanan pehmeää ja maukasta hieman lämpimänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)